PROFF EL&IT AS

LED-striper i stua

Fremhev detaljer og skap en lun og avslappende stemning når du skal lyssette stua di. Ved å fokusere på ulike soner som trenger mer eller mindre lys kan man skape den rette energien i et rom. Her er litt inspirasjon på hvordan dette kan gjøres.

Grenseløs belysning med LED-striper

Grenseløs belysning med LED-striper

LED-striper byr på endeløse muligheter. Det kan brukes til å skape stemningsbelysning, og det kan være både dekorativt og funksjonelt.

Noen av de vanligste stedene du kan benytte LED-belysning er under kjøkkenskap, i garderobeskap, rundt en TV eller et speil, langs trappen, langs taket i stua eller på soverommet, utebelysning i hagen eller på terrassen - her er det med andre ord ingen begrensninger!

6 tips til plassering av LED-striper i stua

LED-striper er et populært valg av belysning, fordi de er energieffektive og har lang levetid. Her er noen ting du bør vurdere når du monterer LED-striper i stuen din.

1. Planlegg plassering

Vær nøye før du monterer LED-stripene. Tenk på hvor mye lys du trenger til stuen din, hvilken stemning du ønsker å skape, og de ulike områdene du ønsker å belyse.

2. Fremhev takhøyden din

Monter LED-striper i taket eller på veggen - du kan for eksempel montere LED-striper langs drageren i taket. 

3. Velg riktig fargetemperatur på LED-stripene

Det finnes mange ulike toner, fra varmt hvitt til kaldt hvitt. Velg en fargetemperatur som passer resten av belysningen i rommet.

4. Plasser i nærheten av stikkontakten 

LED-striper trenger tilgang på strøm, så man bør plassere dem i nærheten av en stikkontakt. Hvis du ikke har en stikkontakt i nærheten av der du vil ha LED-striper, kan du vurdere å installere en.

5. Unngå for mye belysning 

Det er viktig å ikke overdrive med LED-striper. Hvis du har for mange, kan det føles litt overveldende og urolig. Et lite tips kan være å starte med noen, og etter behov legge til mer.

6. Juster styrken med en dimmer 

Du kan enkelt skape en hyggelig og avslappende atmosfære ved å installere en dimmer for LED-stripene. Da kan du justere lysstyrken etter behov.

en lys og moderne stue med stort vindu, og opplyst med led-striper på veggen

Slipp løs kreativiteten og lek deg med uttrykk! Har du et prosjekt du ønsker å få til liv? Vi hjelper deg å realisere dem!

En moderne stue med LED-striper, montert på en sittebenk under vinduet
En moderne stue med LED-striper, montert på en sittebenk under vinduet
En moderne og lekker stue med LED-striper i høyt skråtak

LED-striper montert langs tak og bjelker skaper en moderne look og lyser opp boligen på en effektiv måte. Bilder: Lyskomponenter AS

Pakker med LED-striper til trappetrinn

Pakker med LED-striper til trappetrinn

Trappetrinn-pakkene fra Lyskomponenter inneholder alt du trenger for å montere LED-striper i en 16-trinns trapp:

  • 16 LED-striper
  • Aluminiumsprofiler
  • Deksler
  • Dimbar driver

Kom igang med LED-striper i dag!

Velg mellom to typer aluminiumsprofiler:

A1 (bilde 2): Lav og smal aluminiumsprofil. Anbefalt å bruke til indirekte belysning fordi den har lav byggehøyde mellom LED-stripe og deksel. For utenpåliggende eller innfelt montasje. A1 profil gir en bredere spredningsvinkel på lyset enn profilen Micro HG.

Micro HG (bilde 3): Dette er en lav profil med inntrukket deksel, som skjuler lyskilden og reduserer blending. Micro HG kan monteres utenpåliggende uten synlige fester. Den gir smal spredningsvinkel på lyset.

Ønsker du hjelp til belysning av din bolig?

Om du trenger rådgivning til hvordan du kan bruke lys til å fremheve boligen din har du kommet til rett sted. Kontakt oss, så hjelper vi deg med resten!